Viral

Ebit Lew Hadiah Motosikal Baru Pada Penghantar Makanan Bawa Anak Kecil Bekerja, Tawar Bantu Bayar Bulanan Pengasuh

Di saat kita rasa hidup kita susah, ada lagi orang yang  lagi susah daripada kita. Maka bersyukurlah dengan apa jua nikmat yang Allah berikan pada kita.

Berhentilah merungut. Jika kita ada pekerjaaan dan pendapatan bulanan yang baik, ada rumah, ada kenderaan dan cukup segala perbelanjaan. mengapa terus merungut.

Kisah seorang penghantar makanan yang bekerja sambil membawa anak kecilnya menarik perhatian Ebit Lew. Semoga bantuan yang diberikan oleh beliau dapat meringankan beban saudara ini.

Sebak bila lihat video adik ni bawa anaknya sambil kerja menghantar makanan. Motor pinjam dengan mertua. Isteri kerja butik baju.

Duit tak cukup. Menangis masa jumpa tadi. Terharu dapat berjumpa. Saya hadiahkan motor baru untuknya dan minta dia cari pengasuh untuk anaknya. Nanti saya akan bantu bayar bulanan pengasuh. Ulang kali abang ni ucap terima kasih.

 

 

Saat kita merasa kita susah ada orang lain yang lagi memerlukan. Bila hadiahkan motor melihat air matanya membuat kita rasa lebih bersyukur. Besar nilai rezeki tak sangka-sangka. Semuanya dari Allah.

Semoga Allah mudahkan hidupnya. Berkatkan rezeki buat keluarga ini

Saudaraku di sebalik ujian ada rahmat.

Sumber kredit: Ebit Lew

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Artikal Popular

To Top